NÅR DET VIKTIGSTE MED JULEN ER TID MED FAMILIEN, HVORFOR BRUKER VI DEN DA PÅ Å STRESSE OVER JULEGAVER?

Hei dere ♥

Ja, det er den tiden på året igjen, hvor Kristine begynner å fundere litt ekstra på hva som egentlig er viktig med julen! Selv om jeg er ganske sikker på at dere vet hva jeg mener nå, så klarer jeg ikke å dy meg fra å skrive noen ord. Hva som er det viktigste med julen kan jo være veldig individuelt, men spør du folk, så er jeg veldig sikker på at de fleste vil svare; å være sammen med familien. Tenk på det selv. Hva ville du svart? Vel, barna vil kanskje svare gavene, men vi vet alle at det viktigste for dem også er å være sammen med de man er glad i. Det er dette som får meg til å fundere på hvorfor vi bruker mesteparten av julen til å stresse, når det vi alle egentlig vil, er å være sammen med våre nærmeste.

Du ser det selv, nå de siste dagene før jul. Gatene er fulle av biler og folk som flyr rundt i et tempo langt høyere enn de vanligvis ville hatt, kjøpesentrene bugner over og du kan se desperasjon i blikket på så godt som alle. Hvordan skal man rekke å bli ferdige til jul? Siste rest av julematen må handles, noen blomster MÅ man bare ha for å pynte opp hjemmet når det kommer gjester og for ikke å snakke om julegavene som er en eviglang liste som aldri virker å ta slutt. Og så var det jo alle småkakene som må bakes innimellom slaga. For det skal jo være så vanvittig koselig med disse kakene. Det er bare det at all den tiden du bruker på å stresse rundt, på å handle julegaver, på å pærte på folk du irriterer deg over i trafikken, eller på å bake det syvende slaget du egentlig ikke hadde tid til. Den tiden kunne du brukt til det du faktisk synes er viktigst med julen, nemlig å være sammen med de du har kjær. Det er jo litt rart!? 

Og så kan man jo begynne å snakke om hva dette koster. Er dere klar over at vi nordmenn i år skal bruke over 45 milliarder kroner på julehandelen? Milliarder ja. Det er jo helt rått, om man i det hele tatt kan kalle noe sånt rått. Det gir et snitt på hele 11256kr på hver og en av oss (i følge en undersøkelse av Ipsos for DNB). Det er faktisk helt sykt og får meg til å lure på Hvorfor? Er det noen som tror at dette er nødvendig eller bare skyver vi unna det faktum at det faktisk finnes millioner av mennesker i verden som lider hver eneste dag fordi de ikke har penger til en aldri så liten brødbit. At det er mennesker som lever i krig, på flukt, i ekstrem fattigdom. Mennesker som har mistet alt de har, inkludert menneskene de var så glad i. Og så skal hver og en nordmann bruke over 11000kr på mat, kos og gaver i jula. Absurd, kvalmt og meningsløst! 

Se for deg dette... Uansett hva ditt julebudsjett er (for tallet nevnt over er jo et snitt og alle bruker ikke like mye), så se for deg at du skal halvere det. Det vil si at du bruker halvparten på mat, halvparten på pynt og halvparten på gaver. Om du ikke har mulighet til å kutte så mye på maten, så kutt på gaver. Det er et sted de fleste kan kutte mest sannsynlig mer enn halvparten. Uansett. Hvis alle hadde halvert sin julehandel i år hadde det blitt et overskudd på ca 22,5 milliarder kroner. Så ser du for deg hva vi kunne utrettet med de pengene. Bare tenk så mange mager vi kunne mettet, hvor mange vi kunne gitt husly og hvor mange vi kunne hjulpet til å få en bedre dag, en bedre uke, et bedre liv. At så lite for et menneske kan utrette så mye for en verden er skremmende, men det gir også håp. Det finnes vanvittig mye penger på denne kloden, men de er ikke jevnt fordelt. Om alle bare kunne gått litt i seg selv og tenkt på de som ikke har så mye, framfor å tenke at man skal ha mest mulig selv. At man "fortjener" å kose seg litt ekstra i jula, eller at man "fortjener" å kjøpe seg noe ekstra fint nå som det er jul. Det er bullshit. Hva har vi gjort for å fortjene å ha det så mye bedre enn alle andre? Sannsynligvis ikke en dritt. Vi er født i Norge, og det er hvert fall ikke fortjent! 

Du tenker kanskje at jeg drar alt ut av sammenheng fordi om man faktisk hadde halvert budsjettet, så hadde man ikke brukt den andre halvparten på veldedighet. Fair enough. Det hadde vi ikke, men det setter ting litt i perspektiv. I dette landet bruker vi bare mer og mer på julehandelen og spesielt på julegaver. Vi bør begynne å tenke oss om og ikke bare leve i sus og dus og late som vi ikke vet hva som foregår rundt i verden. Fordi jula skal jo være så koselig. Ja, det skal den, men den er nok ikke spesielt koselig for lille Adam på 6 som går gatelangs et sted i Syria i håp om å finne seg noe mat, men som forgjeves har brukt sin siste energi på å lete. For det er ikke noe mat å finne. Og tenker du på at du synes det viktigste med julen er tiden med de man er glad i, så trenger den faktisk ikke å koste så mye. 

Jeg har snakket om julegaver før og kommer desverre ikke utenom nå heller. Jeg får alltid litt vondt i magen når jeg tenker på det hysteriet som ofte er rundt julegaver. Redselen for å ikke kjøpe fine nok eller dyre nok gaver. Redselen for at den som får gaven ikke skal bli fornøyd og frustrasjonen rundt det å ikke vite hva man skal kjøpe til en person som har alt. Jeg vil tørre å påstå at de fleste av oss ikke trenger så vanvittig mye mer akkurat når vi nærmer oss slutten av desember. Mange unger får så mange gaver at de ikke en gang bryr seg om halvparten av dem. Så hva er da vitsen? Det jeg ikke skjønner helt poenget med er, hvorfor skal vi kjøpe for å kjøpe? Hvorfor skal vi ta helt av? Julen handler ikke om å fråtse i godsaker mens andre kjemper en daglig kamp for å overleve. Julen handler om å tilbringe tid med de man er glad i og vise takknemlighet over det man HAR, ikke utakknemlighet over det man ikke FIKK. Akkurat det synes jeg vi alle skal tenke litt ekstra på. 

For to år siden skrev jeg et innlegg og at jeg var dritt lei julegavehysteriet (du kan lese det HER) og jeg sa da at jeg ville melde meg ut av det hysteriet og gjøre det annerledes framover. Jeg har faktisk holdt ord og de to siste årene har jeg brukt fire ganger så lite på julegaver. I min familie samler vi sammen en liten symbolsk sum fra hver og slår oss sammen om å handle noe fint til hver og en. Vi trekker hvem som skal handle til hvem og alle ender opp med å få ansvar for ca to gaver hver. Det gjør at julegaveshoppinga blir mye hyggeligere da man faktisk kan legge litt mer sjel i de gavene man handler, for det har man tid til. I tillegg smiler lommeboka ganske bredt når den nå bare skal ut med ca 2000kr istedenfor nærmere 10000kr. Julen er en høytid jeg gleder meg til, og gaver er så klart en av tradisjonene rundt julen. Men de trenger ikke ta så stor plass og de trenger ikke gjøre deg til gjeldsslave. 

Jeg håper nok en gang jeg ikke tar julestemningen fra noen nå rett før jul, men ingen har vondt av å ta seg tid til å tenke over hva som virkelig betyr noe. Se for deg at du ligger der gammel og grå på dødsleiet og tenker tilbake på livet ditt. Da kan jeg nesten garantere deg at du ikke vil huske alle tingene du hadde eller timene du brukte på den dyre telefonen du fikk til jul. Du vil huske tiden du tilbragte sammen med de du er glad i. Fort gjort å gjemme, men greit å tenke på en gang i blant. Denne julen gleder jeg meg aller mest til å være sammen med familien, mannen min og vår lille Marcelo som skal feire sin aller første jul. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg faktisk har muligheten til å få en jul akkurat som jeg ønsker meg. Jeg er rett og slett helt sinnsykt heldig! Jeg tenker på alle der ute som ikke har den muligheten.. Og det gjør meg bare enda mer takknemlig for det livet jeg har ♥ Måtte julen bidra til å gjøre verden til et bedre sted for alle ♥

Helt til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å sette seg ned og nyte øyeblikket litt. Tenk på de du bryr deg om, men tenk også litt på de som ikke har det så godt. Vær takknemlig for det du har og gled deg til en jul fylt med kjærlighet, ikke med gaver! Kos deg så mye du kan,for om noen dager er julen 2016 bare et minne. Gjør det til et godt et ♥ God jul fra meg til dere!!! ♥


Vil du følge med videre på hva som skjer... ???

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

ØNSKET OM Å VÆRE ALT PÅ ÉN GANG!

Noen ganger treffer andres innlegg meg så sinnsykt. Det er som jeg skulle skrevet det selv eller som tankene bare blir dratt ut av mitt hodet og skrevet ned på en annens blogg. I går kom jeg over et sånt innlegg da jeg gikk inn på en av mine favorittblogger, Voe og fikk gleden av å lese hennes siste innlegg som handlet om det å ønske seg å være alt på én gang. Du kan lese innlegget HER. Jeg kjenner meg så igjen i alt hun skriver. Jeg føler også at jeg hele tiden ønsker å være noe jeg faktisk ikke er og jeg ønsker å være alt mulig på samme tid. Er det egentlig mulig?

Jeg trenger ikke gjøre annet enn å scrolle meg gjennom instagram før jeg har et ønske om å bli modell, treningsguru, interiørdesigner, bakemester, moteekspert og det som er! Det finnes neppe et sted i sosiale medier som inspirerer meg så mye som instagram. Her drømmer jeg meg bort i alt jeg ikke har og lager meg forestillinger og et ønske om å bli både det ene og det andre. Det skal selvfølgelig sies at instagram har et filter og alle vet vel at realiteten ofte er en helt annen enn den man ser på instagram. Likevel elsker jeg å drømme, men hater å ikke oppnå det jeg drømmer om. En vanskelig balanse det der gitt! 

Jeg setter meg ofte mål og har virkelig troa på at jeg kan få til alt jeg vil og at jeg faktisk kommer til å nå alle målene jeg setter meg. Likevel failer jeg gang på gang og ser jo allerede nå på de målene jeg satt meg for November at jeg ikke kommer til å nå halvparten en gang. Men kommer jeg til å ha like troa på måla jeg setter meg for Desember! OH YES! Er det kanskje det man kaller evig optimist? 

Problemet er vel også at det er utrolig vanskelig å få til alt på en gang. Jeg er tålmodig på mange måter, men akkurat på å oppnå det jeg vil er jeg svært utålmodig. Jeg vil at alt skal skje med en gang. Tanken slår meg jo om hvorfor jeg vil oppnå alle disse tingene. Hvorfor streber folk etter likes og ros? Hvilken betydning har det egentlig? Tror jeg skal følge Emilies nyttårsforsett og rett og slet "gi mer faen" og innse at jeg ikke kan være alt på én gang! HURRA for det!

Er det fler som kjenner seg igjen i dette?

Avslutter innlegget med min siste instagrampost! Følg meg her, og se hvordan mitt "nesten-realistiske-liv" er! 

Vil du følge med videre på hva som skjer... ???

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram om dagen og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt "tettere på" enn på bloggen! Hvis man ønsker det da ;) Ha en fin dag! 
PPS: NÅ BLIR DET SNART ADVENTSKALENDER PÅ BLOGGEN MIN IGJEN! FØLG MED!

30 TING Å GJØRE FØR DU DØR!

Hei alle sammen! ♥

Det sies at alle har en bucket list. Har du en? En bucket list er rett og slett en liste over ting du vil gjøre før du dør. Her kan man jo velge noen store ting, eller ramse opp mange småting du har lyst til å oppnå i løpet av livet. Det er mange ting jeg har lyst til å oppnå i løpet av livet, så hvorfor ikke få det hele skrevet ned på en liste!? 

Her er tingene som står på min bucketlist og som jeg mener alle burde gjøre før de dør: 

 1. Oppleve nordlys. Det ser så utrolig vakkert ut. Jeg kunne virkelig tenke meg å oppleve dette. Og det bør jo ikke være umulig så lenge man bor i Norge.
   
 2. Løpe maraton/halvmaraton. Dette har ikke jeg klart enda, men hadde vært gøy å en dag være i form til det.
   
 3. Donere blod. Hvorfor ikke hjelpe andre hvis man kan?
   
 4. Lære å spille et instrument. Her kan det se ut som jeg kommer til kort, men hadde vært gøy å kunne spille f.eks gitar.
   
 5. Besøke alle kontigentene i verden. Å reise og oppleve verden er fantastisk. Jeg mangler kun Australia på dette punktet, men vil gjerne oppleve mer i de andre kontinentene også.


   
 6. Lære seg et nytt språk. Da tenker jeg på et språk du ikke har lært fra du var liten. Å lære seg et nytt språk i voksen alder åpner mange nye dører og beriker livet ditt.
   
 7. Prøve zipline. Å kaste seg ut på en line ned gjennom skogen høres både skummelt og spennende ut. Dette er noe jeg virkelig vil prøve

   
   
 8. En uke uten telefon/nett/tv. Dette er nesten utenkelig i dagens samfunn. Selvom dette er noe jeg ufrivillig opplevde litt av på jorda rundt, så tror jeg det er godt for kropp og sjel å logge seg litt av alle duppeditter og bare nyte livet og personene man er sammen med.
   
 9. Dra på livekonsert til favorittbandet/artisten din. Konsert er magisk, spesielt når det er favoritten som står på scenen.
   
 10. Gjøre frivillighetsarbeid. Å bidra i samfunnet uten å få noe igjen er noe alle burde gjøre. 
   
 11. Se de 7 underverker i verden. Hadde jeg hatt penger nok, hadde jeg nok reist hele tiden.
   
 12. Se en storkamp i fotball. Og da mener jeg ikke en tippeligakamp i Norge, men en skikkelig storkamp ute i verden, full av liv og gærne supportere.
   
 13. Lære å danse. Salsa, samba, swing. Å lære seg en ny dans er god trening, gøy og gjør seg når du ankommer dansegulvet.
   
 14. Dra på safari i Afrika. Denne kan jeg krysse av min liste, og er absolutt noe å anbefale andre. For en opplevelse.


   
 15. Prøve Elvevandring. Dette gjorde jeg i spania og er virkelig en spennende opplevelse. Å gå nedover en elv, hoppe, svømme under, følge med fossen nedover. Utrolig spennende.
   
 16. Sove under åpen himmel. Sov på verandaen en gang som barn, men det var halvveis under tak og tells ikke helt.
   
 17. Fly en tur i luftballong. Dette virker både fantastisk og utrolig skremmende. Tenk så liten man er oppi lufta.
   
 18. Besøke et sted rammet av ekstrem fattigdom og hjelpe noen der. Tror alle har godt av å se hvordan livet virkelig kan være for å sette ting litt i perspektiv. Å hjelpe noen som lider av fattigdom kan forandre liv. 
   
 19. Dykking. Under trygge forhold kunne jeg tenke meg å dykke for å se alt det vakre som finnes under vannoverflaten.
   
 20. Få et barn. Endelig har jeg opplevd dette også og kan ikke annet enn å beskrive det som det største i livet.
   
 21. Bo i utlandet. Dette mener jeg så absolutt alle bør prøve i løpet av livet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg forlot Norge litt. 
   
 22. Gi en hjemløs person en gave. Å gi er bare glede, så hvorfor ikke glede noen som virkelig trenger det!?
   
 23. Ri på hest. Jeg har vel gjort dette da jeg var liten, men kunne tenke meg å gjøre det igjen, selv om jeg er litt nervøs for å dette av.
   
 24. Fjellklatring. Jeg har prøvd å klatre i klatrevegg, men å klatre ute i naturen virker utrolig spennende. Dette kunne jeg tenkt meg.


   
 25. Kjøre Rib med vennegjengen. En dag på vannet i en båt som går fort som bare det høres veldig kult ut.
   
 26. Eie egen bolig. Dette har jeg klart en gang, men nå eier jeg ikke og det vil jeg gjerne gjøre igjen. Endelig ser det ut til at denne snart kan krysses av min liste! Vi er nemlig på jakt i skrivende stund!
   
 27. Road trip til ubestemt sted. Å bare sette seg i bilen med kjæresten eller gode venner og kjøre uten å ha planlagt noen ting høres utrolig gøy ut. Bare sørge for å ha med litt klær, pass og nok penger!


   
 28. Lære å surfe. Dette ser utrolig vanskelig ut, men tenk så gøy!
   

   
 29. Finne den rette. Er det ikke det livet handler om? Å finne noen å leve sammen med? Jeg føler definitivt at jeg har funnet den rette for meg.
   
 30. Bli intervjuet i et av landets største magasiner. Det hadde vært stort å bli intervjuet for noe bra du har oppnådd eller noe du står for som du er stolt av. 

   

HVA STÅR PÅ DIN BUCKET LIST? 

//Del gjerne innlegget om du er enig i noen av punktene :) Takk!

#bucketlist #lister #30ting #førdudør #reise #danse #safari #surfe #kjærlighet #roadtrip #zipline #nordlys #hjelpe #fbarn #familie #dykking #bolig 

(kilde til bildene får du ved å trykke på bildet)


Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram om dagen og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt "tettere på" enn på bloggen! Hvis man ønsker det da ;) Ha en fin dag! 

ER MAN HYSTERISK OM MAN VIL GI BARNA GODE MATVANER?

Hei alle! ♥

Jeg var visst litt uheldig i formuleringen min i forrige innlegg og har fått litt "pepper" for at jeg skrev at Marcelo hadde en kropp som var "in shape". Det var jo egentlig ment litt som en spøk da, og tenkte jeg skulle forklare hva jeg egentlig mente for jeg har egentlig ikke lyst til å bli oppfattet som en person som vil ha en tynn baby eller noe i den duren. Jeg har nemlig fått høre at det er synd at jeg overfører mitt kroppshysteri til et så lite barn. Jeg vil ikke være ved det.

Marcelo ligger nok litt over gjennomsnittet med sine 9375g (da han var 5 måneder og 8 dager). Og bare så det er helt klart så synes jeg han har en helt perfekt kropp. Han er god og litt rund sånn jeg synes babyer bør være. Det jeg derimot mente med "in shape" var at selv om han er stor så er kroppen forholdsvis stram slik at det ikke forhindrer han i å være aktiv. Det som kan være "faren" om babyer er "for tjukke" er jo at de ikke klarer å gjøre det som er vanlig å gjøre for deres alder. F.eks snu seg rundt, krabbe eller lignende. Det er vel en grunn til at de blir veid hos helsesøster og at ho gir råd ut i fra det. I tillegg til dette så må man jo selvfølgelig huske på at alle babyer er forskjellige. Noen er tynne, andre er tykke og de har også forskjellig aktivitetsnivå og forskjellige ting de klarer. Det er helt greit. Jeg synes det er kjempefint med møtene hos helsesøster, så man kan få tips om det skulle være noe! 

Marcelo klarer å være aktiv til tross for at han kanskje veier litt mye for alderen og det er jeg glad for. Jeg føler på ingen måte at det er hysteri å være glad for at han klarer å være aktiv. Å være bevisst og å tenke på matinntaket til barnet ser jeg heller på som en hjelp til barnet i dens utvikling. Til babyer følger man jo stort sett det som er anbefalt og de får ikke i seg godteri og ting som ellers ikke er så bra for dem, så dette er vel egentlig den letteste perioden i barnas liv når det kommer til mat. 

Likevel tenker jeg en del på den dagen Marcelo begynner å spise lik mat som oss, den dagen han får lyst til å smake på godteri, sjokolade og brus. Det er da vi vil møte på de virkelige utfordringene. Jeg har lyst til å gi barnet mitt gode matvaner. Jeg har lyst til å innføre sunn mat, framfor usunn mat. Jeg er ikke opptatt av at han skal være tynn, men jeg har lyst til å gi han en god start på livet. Hvor mange der ute er det ikke som har vokst opp overvektige som skulle ønske at foreldrene hadde satt ned foten da de var små? Et barn skjønner ikke konsekvensen av å dytte i seg søtsaker hver dag. Der er det vi som foreldre som må legge føringer. Er jeg hysterisk fordi jeg vil gi barnet mitt gode matvaner? Overfører jeg "mitt kroppshysteri" til barnet ved å innføre sunn og god mat? 

Jeg skjønner ærlig talt ikke hva det har med kroppshysteri å gjøre..!? Og jeg var vel heller ikke klar over at jeg bar på et kroppshysteri. Jeg kommer ikke til å nekte barnet mitt å få sjokoladepålegg på brødskiva en gang i blant, men jeg vil hjelpe han til å få sunne matvaner. Slik vil han på en naturlig måte bli vant til sunn mat, og ikke få problemer med slanking og lignende senere i livet. Jeg har selv slanket meg flere ganger i livet og skulle jo egentlig ønske at jeg slapp det. At den maten jeg hadde mest lyst på, var mat som var bra for kroppen min. Jeg har jobbet mye med dette selv, og jobber fortsatt med det. Men det har vært perioder der alt jeg har hatt lyst på er mat som ikke gjør kroppen min godt. Det utgangspunktet håper jeg min sønn slipper å ha når han starter sitt voksenliv! Det er greit at kroppshysteriet har tatt litt av, men her må vi skille på ting. Å være sunn har jo faktisk en stor helsegevinst.

Det går an å ha fokus på dette, uten å ha fokus på kropp!


Marcelo chillern på helsestasjon med et ganske greit budskap på bodyen sin ♥

Hva synes du om saken?

#baby #mamma #kroppshysteri #sunnmat #mat #kosthold


Vil du følge med videre på hva som skjer... ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram om dagen og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt "tettere på" enn på bloggen! Hvis man ønsker det da ;) Ha en fin dag! 

MEDLEM AV MANNEGRUPPA OTTAR UTEN Å VITE DET!!

Hei alle ♥

Sporer litt av fra sukkersøte innlegg om min lille sønn og livet som småbarnsmor, for plutselig kom jeg over noe som jeg ikke klarer å la vær å dele! De siste par dagene har det kommet fram en del om en spesifikk facebookgruppe på diverse blogger og i media. Ja, jeg snakker om "Mannegruppa Ottar". 

Dette er en gruppe der menn spøker om blant annet vold, incest, voldtekt, krybbedød og kvinneundertrykkelse. En motbydelig gruppe som har gått langt over streken! Selv beskriver de seg slik: 

Velkommen til Mannegruppa Ottar .. Siden den gamle gruppa med over 30 000 medlemmer ble stengt av facebook prøver vi på nytt!! Vi gir oss aldri.. Vi er mannfolk, og dette er vårt mannsjåvånistiske fristed hvor vi kan poste masse vitser, bilder og humor i vår egne lukkede gruppe uten at noen skal få stoppe oss!! Så hold det gode arbeidet oppe! Post så mye dere kan (med kvalitet) og inviter ALLE ekte mannfolk dere kjenner :) 

Våre regler:
Ingen Pedofili, Ingen Pornografi, Ingen bilder av lik eller avføring, Rapportering av innlegg er ikke tillat, Invitasjon eller tagging av kvinner er heller ikke tillatt, Regelbrudd vil føre til utkastelse uten advarsel!

Gruppa har så ekle og motbydelige vitser og kommentarer at jeg ikke engang vil skrive de på bloggen her, men dere finner de nok på nettet om dere ønsker å se de. Likevel.. at de kaller seg ekte menn er vel den største vitsen av de alle! Jeg skjønner virkelig ikke at menn vil assosiere seg med slike holdninger. Er det greit å tulle (hvis det i det hele tatt er en spøk) om at et lite barn skal bli voldtatt av faren sin? er det virkelig greit? Er det noen som synes det er morsomt? At en av reglene er ingen pedofili er jo også ganske latterlig, for er det noe denne gruppa gjør så er det å oppfordre til nettopp dette. Reglene de har er vel bare for syns skyld. For at de som ikke er medlemmer av gruppa skal tro at de har gode intensjoner. 

Noen mener kanskje at man ikke bør ta på vei og at det ikke er så farlig om man tuller litt om sånne ting. Jeg kunne i tillfelle ikke vært mer uenig. At man ufarliggjør et så alvorlig tema som incest, vold og kvinneundertrykkelse. Det synes jeg er skremmende! At noen synes det er greit at menn sier at ei lita jente BØR utsettes for seksuelle overgrep er svært alvorlig. Ekte mannfolk ville stått opp her og sagt at det ikke er greit. Ekte mannfolk ville heller ikke godtatt at kvinner blir hengt ut på det groveste slik de gjør i denne gruppa. Ekte mannfolk ville aldri vært medlem av en gruppe som står for noe sånt. Det er min mening, og den meningen tror jeg heldigvis at jeg deler med veldig mange.

Og så kommer jeg til hovedpoenget med dette innlegget, nemlig at du kan være medlem av gruppa uten at du har fått det med deg selv, eller vet hva det innebærer. Facebook har nemlig en funksjon der du kan legge til medlemmer uten at de må godkjenne det. Kanskje har du sett at du har blitt medlem av en gruppe for menn uten å ha sett hva den står får og derfor ikke tenkt noe mer over det. Sannheten er at svært få har noe til overs for de som står på medlemslista til denne gruppa. Om du poster eller ikke spiller ingen rolle. Du står på lista og inndirekte står du da for det gruppa står får. Jeg fant ut dette da jeg så statusoppdateringen til en av mine venner på facebook som så slik ut: Så med dette vil jeg bare si: SJEKK OM DU ER MEDLEM SELV OG SI I FRA HVIS DU SER AT NOEN AV DINE VENNER ER MEDLEM AV DENNE GRUPPA. Jeg har et håp om at de fleste egentlig ikke vil assosieres med en slik gruppe. Og jeg skal selv si i fra til noen som jeg ble litt overraska over at sto på den medlemslista. (Medlemslista er nemlig åpen for alle). 

Jeg setter stor pris på om så mange som mulig kan dele dette innlegget for å få satt fokus på gruppa og vise at man ikke aksepterer dette, og for å gjøre folk oppmerksomme på at man desverre kan være medlem uten å ha godkjent det selv!


Vil du følge med videre på hva som skjer... ↓↓↓

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  brassefrue@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  Brassefrue  leather jackets

  Bloggdesign

  hits