VÆRT VEGANER I 3 UKER!!

Hei dere ♥

Dere som kjenner meg vet at jeg stadig er i gang med nye prosjekter og September var intet unntak. I slutten av August satt jeg og broren min og så på dokumentaren "What the health?", og da var det som mange andre ganger gjort for min del. Ja... Jeg skal innrømme at jeg til tider kan bli ganske påvirket av det jeg ser på. Dokumentaren lærte meg mye om mat, kjøttindustrien og hva mat gjør med kroppen. Dette ga meg lyst til å teste ut selv hva veganerkost gjør med kroppen. Det har ikke vært en slankekur og jeg har heller ikke hatt fokus på å gå ned i vekt, men i hele September har jeg gått på veganerkost. 

Å være veganer vil si at du ikke spiser noen animalske produkter. Ikke kjøtt eller noe som kommer fra dyra. Ekstremt tenker du kanskje nå? Det tenkte jeg også.. Jeg tenkte også at da kan jeg nesten ikke spise noen ting. Men der tok jeg (heldigvis) feil. Jeg har spist masse godt, men jeg har måttet sette meg inn i veganerkost og jeg har måttet planlegge en del mer enn vanlig. Noe som sikkert bare har vært bra for meg. Det er ikke alltid så lett å få tak i det man trenger i dagligvareforretninger, men jeg tror utvalget begynner å bli bedre og bedre. 

Jeg valgte å prøve å bli veganer mest for å se om det har noe effekt på kroppen min, men et stort pluss er jo at det er veldig miljøvennlig. Om du bare visste hvor dårlig kjøttindustrien er for jordkloden vår. Kunne sikkert skrevet en avhandling om sånne ting, men enn så lenge skal jeg la andre ta seg av å skrive om kjøttindustrien! En annen ting er jo at det føles litt godt i hjertet å være snill mot dyra! Tenk så mange dyr som blir mishandlet for at vi skal få kjøtt på bordet. Sikkert ingen mindre som blir det for at jeg er blitt veganer for en måned, men om alle hadde tenkt sånn osv... You get my point!

Etter tre uker føler jeg meg en del lettere i kroppen, og alt tyder på at et sånt kosthold hvert fall ikke er vondt for meg. Jeg har ikke veid meg den siste uka, men jeg vet at jeg hadde gått ned 2 kilo de første to ukene. Det er jo greie kilo og ta med seg, siden jeg fortsatt mangler å ta av meg noen kilo fra graviditeten. Ja, det har tatt sin tid. Jeg vet.. :)

Lurer du på hva du kan lage av mat som veganer? Boka "Veganmat på sitt beste" har gitt meg mange tips og gode oppskrifter, så den kan jeg virkelig anbefale for alle veganere der ute, eller om du bare har lyst til å prøve. Dama bak, driver også bloggen veganmisjonen.com, så bare å titte innom der og! :) Ellers liker jeg veldig youtuberen Kalel. Hun er veganer og snakker litt om det, men hun er også en ganske kul person, så sjekk henne ut. Her er en av hennes videoer:

Jeg synes totalt sett at det har gått ganske bra. Jeg har ikke savna kjøtt noe særlig, men jeg har savna litt muligheten til å bare ta noe mat sammen med de jeg er sammen med, uten å tenke på hva jeg ikke kan spise. Man blir på en måte litt "alene" som veganer. Det kan også være litt slitsomt å lese ingredienser-lista på alt du skal kjøpe deg.. Men uansett, nå skal jeg gå på det kostholdet en uke til og så får vi se hva jeg gjør etter det. Planen var ut September, men jeg ser for meg at jeg kommer til å fortsette med en del av det også i etterkant, ved å spise mindre kjøtt og mer grønt. 

Hva synes du om veganerkost? 


Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER ! (Brassefrue er navnet der og)

PS: Jeg bruker mye Instagram og deler daglig bilder både på feeden og på My Story. Det kommer også videosnutter en gang i blant, så følg gjerne med der! Da kommer man litt "tettere på" enn på bloggen! Hvis man ønsker det da ;) Ha en fin dag! 

INDISK GRYTE MED KORIANDER + GIVEAWAY!

Hei dere ♥

Nå er det tid for litt matprat. Her om dagen fikk jeg en herlig pakke i posten med noen godbiter fra MasalaMagic. Indisk mat har jeg alltid vært glad i så jeg gledet meg veldig til å prøve en rett. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle lage, men endte opp med en indisk gryte med deilig smak av koriander. Jeg brukte kylling + noen grønnsaker i gryta og serverte den med basmatiris og papadam som er et indisk flattbrød. Jeg fikk papadam med spisskummen, som passet perfekt til å dyppe i mango chutney. Nam nam..

Produktene fra MasalaMagic er sponsetFor å lage denne retten trenger du:
♥ Koriander paste ♥ Mango Chutney ♥ Papadam (her med spisskummen) ♥ rødløk ♥ hvitløk ♥ paprika ♥ kyllingfilet ♥ agurk ♥ basmatiris ♥ creme fraiche ♥ koriander♥

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 250 grader.
 2. Kok ris etter anvisning på pakka (Jeg brukte Boil-in-bag Basmatiris)
 3. Hakk opp grønnsakene i små biter. Agurken i staver.
 4. Stek hvitløk og løk i litt smør i panna. 
 5. Skjær deretter kyllingfileten i passende biter og putt de i panna.
 6. Tilsett paprika til slutt.
 7. Bland sammen et glass med Koriander Paste og en boks med creme fraiche.
 8. Hell blandingen over i panna sammen med ca 1 dl vann (her kan du prøve deg fram ut fra hvilken konsistens du liker).
 9. Stek Papadam i ovnen i 30 til 40 sek. OBS! Her må du følge med for de blir fort brent. De skal få små bobler og begynne å bli litt gylne
 10. Dekk så din tallerken med ris, gryte, agurkstaver, papadam og Mango Chutney. Pynt med fersk koriander.

Da er det bare å nyte! Retten er ganske sterk, så det er ingen vits å krydre den ytteligere. Er man ikke glad i sterk mat, så kan man ta litt mindre av koriander paste og heller litt mer creme fraiche. Jeg synes den var helt perfekt som den ble og jeg likte at den var litt spicy!!
 

GIVEAWAY!!!!

I samarbeid med MasalaMagic får jeg mulighet til å trekke to vinnere som hver får en goodiebag fra MasalaMagic. Da kan dere også få prøve litt av denne deilige maten. Konkurransen vil foregå på både Instagram og facebook. Du kan delta enten et eller begge steder. Jeg trekker to vinnere tirsdag 13. september.

Delta her: INSTAGRAM OG FACEBOOK.
 


Er du glad i indisk mat? Hva er din favoritt? 

MasalaMagic har mange varianter og du kan sjekke ut hjemmesiden for inspirasjon og oppskrifter HER. Jeg vil også oppfordre til å sjekke ut bloggen nirusverden.com for fler gode oppskrifter. Jeg skal definitivt prøve ut andre varianter og bruke noen av oppskriftene fra denne bloggen.

#mat #matprat #indisk #masalamagic 

Vil du følge med videre på hva som skjer... ???

Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER !

Ut September får alle mine lesere/følgere 15% ved kjøp av babynest gjennom babynest.no (annonse). Bruk rabattkoden: BRASSEFRUE når du bestiller. Klikk HER for mer informasjon. 

PASTA MADE IN HEAVEN!! TOO GOOD TO NOT SHARE!

Hei alle flottinger!! ♥

På fredag var det duket for litt kosemat og jeg bestemte meg for å diske opp en rett jeg kun har spist noen få ganger, men som er helt himmelsk. Dette ble tredje gang jeg skulle lage denne retten og jeg fant rett og slett ut at den er for god til å ikke dele med seg. Derfor befinner den seg nå på bloggen. Sharing is Caring ♥ Denne retten ble første gang lagd som venninnekos-middag for noen uker siden da vi var på fjellet. Den kom som et tips fra Blomsterlise, som forøvrig legger ut mange gode retter som jeg bare kan drømme om å lage. Denne retten er derimot veldig enkel og ekstremt god på en gang. Det passer meg bra!! :) 

Du trenger:

 • 500 gram pasta (Da blir det nok til 4 - 5 personer).
 • 1 hel hvitløk. Er du veldig glad i hvitløk kan du ta enda mer her.
 • 3 pk. med bacon (Jeg brukte stjernebacon fra Gilde).
 • 2 glass med pesto (evt. 3 glass om de er små).
 • 1 stor pose med spinat.
 • Hvitløksbaguetter.
 • Parmesan til å rive.Slik gjør du:

 1. Kok pastaen etter anvisning på pakka. Jeg brukte taglietelle, men her står man fritt til å bruke hva man liker best! Har prøvd flere varianter. Sett samtidig på ovnen og stek hvitløksbaguetter når den er klar.
 2. Klipp bacon i passe store biter og stek de i panna. Her trengs ikke ekstra fett. Baconet stekes til det begynner å bli sprøtt (men ikke brent).
 3. Rens og klargjør hvitløksfedd fra en hel hvitløk.
 4. Skjær hvitløken i skiver som vist på bildet. Dette for å få en litt mer nøtteaktig smak.
 5. Ta bacon ut av panna. Stek så hvitløken i fettet fra baconet. Hell så i hele posen med spinat. Det ser veldig mye ut, men det synker sammen på et blunk.
 6. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og blander inn pestoen.
 7. Til slutt blander du sammen pastaen med hvitløk og spinat. Helt til slutt blander du inn baconet.

Nå er retten klar til å nytes!! Serveres med hvitløksbaguetter og revet parmesan!! :) Retten er enkel, rask og helt nydelig! Nam nam!!TIPS!! Når du skal velge pesto så velg en som er litt mørkere og med mer olje. Ikke velg den billigste du kommer over. Jeg fant bare denne når jeg skulle lage retten, men har brukt pestoer som er mye bedre de to andre gangene jeg har lagd dette. Man tror kanskje det er det samme, men det er det altså ikke! Er man en god kokk, kan man jo prøve å lage sin egen pesto. :)

Fikk du lyst til å prøve denne retten? Passer spesielt godt til helgekos synes jeg! ♥

#mat #kosthold #matprat #middag #middagstips #dagensmeny #meny #oppskrift #pasta #pesto #bacon #spinat #hvitløk 

LES OGSÅ: RESULTATET AV ULTRALYDEN!!

Følg meg på Facebook HER og Instagram HER !

EN ØKOLOGISK TOUR PÅ GREENHOUSE!!

Hei dere ♥

Krampeaktig før ferien tar slutt prøver jeg å nyte hvert minutt og finne på alt jeg vil gjøre før jeg starter opp på jobb igjen på onsdag. Til tross for den tilsynelatende lange ferien jeg har hatt, synes jeg den har gått uforskammet fort. I dag har jeg faktisk tatt fram noen fagbøker og begynt å forberede meg mentalt på at nå er det ikke lenge igjen til hverdagen starter. Og det er jo så deilig å være litt forberedt, så man ikke får et slag i trynet når man kommer på jobb. Jeg skal jo faktisk ha 1.klasse i år, noe som er utrolig spennende, men jeg tror jeg vinner mye på å få en god start. Så jeg har planer om å gi både meg og elevene den beste starten på skoleåret!! Jaja, nok om det for nå. Som jeg skrev så må jeg prøve å få det siste ut av dagene jeg har fri nå og på fredag traff jeg ei venninne jeg ikke har sett på lenge. Vi skulle egentlig ta en kaffe sammen, men det endte selvfølgelig opp med lunsj. Og denne gangen havnet jeg på et nytt sted i byen, nemlig GREENHOUSE!. Den ligger midt i gågata i Fredrikstad og alt de selger er økologisk. Møblene ser ut til å være hentet fra bruktmarkeder og stedet er rett og slett ganske koselig!

Flaks at jeg hadde med meg speilrefleksen i veska, for dette var jo det perfekte sted for å knipse noen bilder!


Synes det er så koselig at stilen er litt sånn shabby og tilfeldig! 

Vi bestilte oss hver vår Lassi, som er en slags smoothie, men den inneholder også melk. Her sitter vi med Lassien og venter på maten. :)


Nammm... Denne inneholder: Mango, banan, ananas, melk, yoghurt, sirup og kanel!!

Til å spise bestilte jeg en sandwich med spekeskinke og brie. Den kom med grovt brød og masse grønnsaker! Sunn, stor og veldig god!! Vi måtte vente ganske lenge på maten, så det var noe som trakk litt ned i forhold til helhetsinntrykket av stedet, men når maten kom, så var det absolutt verdt ventinga. Men kanskje ikke et sted å gå om man har dårlig tid. Evt. kan det sikkert være lurt å spørre om hvor lang tid det tar. Her ligger det ihvertfall et forbedringspotensiale! :)


Delikat og nydelig..


Her er litt av stedet sett fra innsiden også!


Etterhvert fikk vi en smaksprøve på en av smoothiene. Denne heter Sjokoladedrøm og var en sjokoladedrøm. Tro det eller ei, men den var faktisk sunn også!

Greenhouse er på en måte både en café og en butikk i ett. I tillegg til det du kan kjøpe på caféen, så har de mange økologiske varer du kan kjøpe med deg. Jeg skal ikke skryte på meg og ha vært super opptatt av det økologiske tidligere, men må si at det var mange av varene her som fristet. Kanskje jeg skulle begynne å bli litt mer bevisst. Det er kanksje ikke så dumt..:) Har jo tross alt begynt å spise litt mere rene matvarer i det siste. Tenker at for kropp og sjel så er det bra å ikke tilsette for mye stoffer som jeg ikke vet hva er. En sunn livsstil er det jeg vil ha, uten å bli helt hysterisk på det!Om du bor i Fredrikstad eller bare er innom så anbefaler jeg absolutt et besøk på dette stedet. Litt hyggelig at sånne steder kan gå bra også synes jeg! Så jeg håper Greenhouse er å se i gågata i lange tider framover! ♥ Dere finner facebooksiden deres HER (ikke sponset).

Er du opptatt av å spise økologisk? 

#økologisk #mat #greenhouse #fredrikstad #kosthold #sunn #café #livsstil #godevaner


 

LES OGSÅ: ROSA POWERSMOOTIE  OG   MUST HAVES DENNE SENSOMMEREN!  Følg meg på Facebook HER og Instagram HER

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  brassefrue@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  Brassefrue  leather jackets

  Bloggdesign

  hits